”Svenske kungen i Rockford” har gått bort (LidköpingsNytt 29/8 2016)

Publicerat 30 augusti, 2016 av i Okategoriserade.

1513790_10152829090620465_2545822835646570078_n

”Svenske kungen i Rockford” har gått bort

Publicerad måndag, 29 augusti 2016, 22:08 av Redaktionen 

Linnea-gratulerar Av de närmre hundra elever från De la Gardiegymnasiet och flertalet personal och förtroendevalda från Lidköpings kommun som under de senaste tio åren varit på studiebesök i Rockford har samtliga en person att tacka för ett enastående välkomnande och mottagande; Mr. John Nelson. Inte sällan har John kallats ”Swedish King of Rockford”.
Bilden: Linnea Bengtsson gratulerade på John Nelsons födelsedag.

John var svensk-amerikan (båda hans föräldrar utvandrade från Öland till USA och hamnade I Rockford) och arbetade bland annat som ekonomiansvarig på Ford Motor Company i Michigan. John avled den 19 augusti vid 86 års ålder.

John-tillsammans-med-DLG-by
Tillsammans med DLG-bygg-elever och representantr för Lidköpins kommun,

Linnea Bengtsson som sedan år tillbaka arbetar på plats i Rockford åt Lidköping och Skaraborg, har precis anlänt till Rockford och deltog på Johns begravning. I USA håller man en så kallad ”visitation” före begravningen där man har möjlighet att komma och säga farväl samt framföra sina hälsningar till familjen.

I Johns fall hölls det två visitations och man gör det när det förväntas många besökare.

DLG-omvårdnaselever-och-per
Tillsammans med elever vid DLG:s omvårdnadselever.

Linnea blev ombedd av familjen, det vill säga Johns tre syskon och flertalet syskonbarn och barnbarn, att hålla ett minnestal på begravningen. Linnea säger att hon var otroligt hedrad men samtidigt väldigt nervös för detta förtroende, men att hon aldrig tidigare sagt nej till John och därför inte tänkte börja med det nu heller.

I sina minnesord berättade hon om Johns otröttliga energi och frivilligarbete med att välkomna och ta hand om svenskar som besökte Rockford. Byggelever och omvårdnadselever från De la Gardiegymnasiet bland annat.

Linnea berättade också om Johns stora hjärta och hans osjälviska godhet och engagemang som bidragit till att så många inte bara i Rockford utan även i Sverige har John att tacka för väldigt mycket.

Linnea framförde hälsning från Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall som sa att alla människor är unika men vissa mer än andra beroende på deras personlighet och John var en av dom. Även Katarina Jonsson kommunalråd i Skövde samt ordförande i Skaraborgs kommunalförbund hade skickat hälsning som Linnea läste upp, Katarina sa han var en underbar man och det värmer verkligen att ha haft turen och fått träffa honom.

Linnea berättade att hon satt samman ett fotoalbum med foton från olika sammanhang från de senaste åtta åren och att det finns en gemensam nämnare i alla foton, alla som är med på bilderna tillsammans med John ler. Linnea avslutade med att tacka John för att han fått så många att le och att vi är många som kommer sakna honom.