Högskolan i Skövde har tecknat nytt utbytesavtal med universitet i USA

Publicerat 5 december, 2016 av i Okategoriserade.

Högskolan i Skövde har ingått ett utbytesavtal med University of Illinois College of Medicine Rockford och National Center for Rural Health Professions i USA. Avtalet innebär att studenter från Högskolan i Skövde får möjlighet att lära sig mer om det amerikanska hälso- och sjukvårdssystemet och studenter från Rockford kan fördjupa sig i den svenska hälso- och sjukvården.

- Internationellt utbyte är en integrerad del av utbildningen och forskningen vid Högskolan i Skövde. Det är därför viktigt att utveckla nya och attraktiva utbytesavtal som detta. Vi välkomnar denna möjlighet till utbyte för studenter och lärare avseende såväl utbildning som forskning, säger Catharina Gillsjö, lektor i omvårdnad vid institutionen för hälsa och lärande på Högskolan i Skövde.Linnea Bengtsson, Hana Hinkle, Catharina Gillsjö, Marie Ekman och Alex Green-Stagnaro

- University of Illinois College of Medicine Rockford och National Center for Rural Health Professions är glada över att bilda ett utbildningssamarbete med Högskolan i Skövde. Partnerskapet gör det möjligt för yrkesövergripande utbyte av lärare och studenter samt skapandet av gemensamma forskningssträvanden och utbildningsprogram, säger Dr Alex Stagnaro-Green från University of Illinois College of Medicine Rockford.

Möttes på Skype: Samarbetet offentliggjordes via ett Skypemöte under förra veckan. Från Sverige deltog Catharina Gillsjö och Marie Ekman, kommunalråd Skövde kommun. På andra sidan skärmen fanns Alex Stagnaro-Green, Hana Hinkle, biträdande direktör, National Center for Rural Health Professions och Linnea Bengtsson, internationell affärsutvecklare, Skaraborgs kommuner.

Nyheten om samarbetet uppmärksammades på amerikansk TV se länk för att se inslaget: Högskolan i Skövde – College of Medicine 2016